Търсене в този блог

четвъртък, 23 октомври 2014 г.

Пълнени чушки

Прекрасни, зелени, свежи, пълни с витамин С! Едно описание съвсем не подходящо за началото на студеното есенно време. Това не са стандартните пълнени чушки, които познавате. Тези са малко по-различни. Преди време ви бях споменала, че ще ви покажа едно страхотно мезе, както за ракия, така и за вино. Представете си нещо като зеленчуков бонбон. Невероятна хрупкава обвивка, която при отхапването разпръсква  всички свежи сокове, чувайки характерното хрупкане на сочен зеленчук, а вътре е меката, кремообразна, ароматна плънка, която допълва и "омекотява" вкусът на чушката. Контрастът между двете е абсолютно удоволствие за небцето! А и се приготвят толкова лесно. Ако съм ви заинтригувала поне малко, продължете да четете по-надолу, ще ви споделя как се приготвят ;-)

Около 10 или повече зелени, нелюти чушки
100-150 г краве сирене
1-2 скилидки чесън
няколко стръка копър
няколко стръка магданоз
струйка зехтин
черен пипер
сол


 Чушките се почистват от дръжките и семките.
 Намачквате чесъна добре, овкусявате с малко сол и черен пипер. Нарязвате на ситно копъра и магданоза и ги прибавяте при чесъна. На мен ми се намираха и няколко стръка прясна чубрица, добавих и тях, за още по-богат аромат. Поливате със зехтина на вкус. Натрошавате сиренето и обърквате цялата смес хубаво. Може да се пробват различни варианти, в които се добавя крема сирене или заквасена сметана, но дори и с обикновеното бяло сирене добрият резултат е гарантиран.
Пълните чушките с малка лъжичка, като натискате хубаво сместа, за да влезе навътре.
В зависимост от това колко чушки ще пълните, направете плънката. Аз почти никога не уцелвам точната мярка, затова и винаги импровизирам, както и този път. Винаги можете да оползотворите останалата плънка - на филийка краставица, филийка домат или на съвсем обикновена филийка хляб. :-)



2 коментара:

  1. Цяло лято се каних да правя подобни чушки, но така и не направих. А съм сигурна, че са чудесно мезенце.
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Другото лято, Светле! Така като гледам времето си е време за топли и зимни манджички. :-D
      Поздрави и хубава седмица!

      Изтриване