Търсене в този блог

вторник, 20 май 2014 г.

Фетучини с тикивички

Да, не е сезонът на тиквичките, но какво пък... Толкова изкушаващи са със свежия си зелен цвят, че трудно може да им се устои. Когато се намира и италианска паста, а защо не и пармезан, нещата много бързо се нареждат. На няколко пъти си взимах от малките зелени тиквички и ги приготвях в различни вариации. Но тази последната се получи доста успешна. Приготвя се бързо, лесно, идеален обяд или бърза вечеря, все ще и намерите местенце в графика. Как се приготвя?

Ето и продуктите:

За 1-2 порции:
около 300 г паста Фетучини (или друга по ваш избор)
1-2 не много големи тиквички
2-3 скилидки чесън
3-4 с.л. настърган пармезан
сол, черен пипер на вкус

Толкова е проста рецептата, а се получава много вкусно, чак е трудно за вярване, но е така.
Сварявате пастата в подсолена вода с малко олио до не пълна готовност. Заделете малко от водата, в която се е варяла пастата. Нарязвате тиквичките на кубчета, полумесеци, лентички или както ви харесва. Счуквате скилидките чесън. В загрят тиган със зехтин задушавате тиквичките, докато умекнат. Прибавяте чесъна след това, овкусявате с подправките и слагате малко от водата. След като се поизпари, добавяте и фетучините и оставяте за кратко да се готви. След около 2 до 3 мин. прибавяте и пармезана и сервирате. Можете да добавите и "екстра" пармезан, след като вече сте сервирали. И ето как получавате италиански вкус за отрицателно време без много трудности директно вкъщи. :-)


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар