Търсене в този блог

сряда, 27 март 2013 г.

Кроасанчета




Честно да си призная днес ми е "малко" депресарско настроението. Разбира се причини колкото искаш. Най-важната от която е, че не се развиват събитията според очакваното. Или пък точно това очаквах да стане, но до последно се надявах да не съм права. За съжаление винаги съм права. А едната причина като е на лице, последват още и още и още... докато съвсем не се предадеш на песимизма.
В такива ситуации и аз не знам какво да правя, макар да имам богат опит. Все ми се иска да си приказвам с някой, ама сякаш на никого не му се занимава с песимистични хора. Чудно ми е защо, животът не е само радост и смях. Обикновено не намирам никой. Затова се сещам да пиша на разни хора, защото понякога депресията ме вдъхновява много. Не я харесвам хич тази дума депресия, ама си е точно такова състоянието.
Та и този път се чудих на кого да пиша.
Мислих да пиша и на стария ми учител по журналистика, ама след това се отказах. Аз винаги разполагам с размишления върху всякакви теми, може би трябва да си направя блог за емоционални състояния...
И в крайна сметка реших, че най-полезното, което мога да направя, е да си пиша в моя си блог. Поне тук, който иска чете, който иска разглежда, който иска затваря веднага щом му се стори досаден, изобщо всеки е свободен на действия, които иска. И тъй като отдавна се канех да сложа тази лесна и впечатляваща рецепта, която предполагам, не е безизвестна на никой и няма много обяснения за приготвянето, реших да се поотпусна и да напиша нещо странично.
Небходимо ви е бутер тесто и някакъв пълнеж.


1 пакет бутер тесто
 кашкавал, сирене, шоколад или сладко

В зависимост как обичате да си хапвате кроасаните, изберете подходящата плънка. Или направете като мен - от всичко.



Важно е тестото да е студено, когато работите с него. Върху намаслен плот  разстилате тестото. С остър нож режете триъгълници, които гледайте да са с по-остри върхове, за да може кроасанчето да заприлича на купените. В основата на триъгълника слагате малко от желаната плънка, правите малък прорез в основата, така че да се разделят леко краищата на тиъгълника и завивате внимателно, докато придобие характерната форма на кроасан. Тъй като бутер тестото няма нужда от мазнина, просто ги нареждате в тава с хартия за печене и задължително ги печете в силно загрята фурна. Температурата трябва да бъде една и съща през цялото време. Аз сбърках и намалих по едно време, което значително забави процеса на печене. Преди да ги изпечете можете да ги намажете с жълтък, за да придобият апетитен блясък. Пекат се приблизително 20 до 25 мин. След като са готови, е необходимо да ги оставите за няколко минути да се поохладят, ефекта е по-добър когато са съвсем леко топли. :)

2 коментара:

  1. Много апетитни са станали. Отдавна се канех да ги направя, но то все нещо ново изниква за правене и се изместиха от списъка. :)
    Хубава вечер и добро настроение! Отърси се от песимистичните мисли и депресивното настроение и всичко ще е ОК, дори и да не изглежда такова. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обикновено винаги така става. Все излиза нещо ново и решаваш да го направиш, а списъкът с неща, които искаш да пробваш, расте ли расте...:)))

      Изтриване