Търсене в този блог

неделя, 30 юни 2013 г.

Паста с песто


Лятото ускори и  вече настъпва с пълна сила. Къде имаш време да сготвиш, къде - не, все пак трябва да се хапва. А какво по-хубаво от лесните рецепти, със свеж вкус. Домашното магданозено песто е точно такова. Благодарности на  Супичка за добрата рецепта. При всички случаи е много по-доброто решение от това да си купиш готово. Приготвя се изключително лесно, а е страшно универсално. Сещам се за поне няколко възможности да си хапнеш от ароматното песто - с паста, или на филийка, като добавка към сандвич, или салата, или където и да е да решите да го сложите. Вариациите са  много и все различни, а най-хубавото е, че са свежи и вкусни. :)
Ето и как да си го приготвите :

3 връзки магданоз
1 кафена чаша орехи
100 мл зехтин
4 скилидки чесън
1 равна чаена лъжица сол

Всичко се смила в блендера и се поднася към прясно сварената паста. Аз само като видях, че вкъщи са взели точно този вид паста - тип черупки или шелс, и веднага ми дойде вдъхновението да направя свежо песто.


Ако не ви се прекарва много време в кухнята, но в същото време ви се хапва нещо вкусно и домашно приготвено, пробвайте пастата с магданозено песто. Получава се много ароматна и апетитна смес от вкусове, която идеално допълва пастата. :)

2 коментара:

  1. Много вкусно и идейно, Петя! И с мъничко закъснение - честит имен ден! Да си здрава, много щастлива и все хубави неща да съпътстват живота ти.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване