Представям ви нещо японско този път, в случай, че ви се е приискало нещо различно. Колко различно не знам, имайки предвид основните продукти - пиле и ориз, но е важен начинът на приготвяне. :-)
Който разбира се не е никак сложен. Ето какво направих аз:
За 2 порции:
пил. гърди, около 400 г
200 г ориз
150 г брашно
2 яйца
1 ч.ч. корнфлейкс
2 скилидки чесън
сол, черен, червен пипер
Хубаво е да овкусите месото предварително и да престои известно време. Аз го овкусих със счукания чесън, малко сол, черен пипер и червен пипер. Оставих го за около час да престои с подправките. През това време можете да сварите ориза. Аз използвах от пакетчетата ориз, всяко от които е по 125 г. Но вие можете да използвате всякакъв друг вид, бланширания ориз би свършил добра работа.
Разбивате яйцата. Овалвате пил. гърди в яйце, след това в брашното, пак в яйце и накрая хубаво ги овалвате в натрошения корнфлейкс. Панираното месо се мята в сгорещено олио и се пържи до позлатяване.
Можете да си приготвите и този вкусен сос:
2 с.л. кетчуп
2 с.л. соев сос
1 с.л. сос Уорчестър
щипка червен и черен пипер на вкус, аз добавих и малко лют пипер
По оригинална рецепта, трябва всички продукти да се сложат в тенджера и да се изчака да заврат, но аз просто ги смесих.
Сервирате готовото месо върху ориза и поръсвате със соса. Това е! :-)
Прекрасно! Само бих избегнала пърженето. ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Да, спокойно може да се замени с печене на фурна :-) Става също толкова вкусно.
ИзтриванеХубави почивни дни!