Търсене в този блог

вторник, 29 април 2014 г.

Пиле Тонкатсу / Chicken Tonkatsu

Представям ви нещо японско този път, в случай, че ви се е приискало нещо различно. Колко различно не знам, имайки предвид основните продукти - пиле и ориз, но е важен начинът на приготвяне. :-)
Който разбира се не е никак сложен. Ето какво направих аз:

За 2 порции:
 
пил. гърди, около  400 г
200 г ориз
150 г брашно
2  яйца
1 ч.ч. корнфлейкс
2 скилидки чесън
сол, черен, червен пипер 

Хубаво е да овкусите месото предварително и да престои известно време. Аз го овкусих със счукания  чесън, малко сол, черен пипер и червен пипер. Оставих го за около час да престои с подправките. През това време можете да сварите ориза. Аз използвах от пакетчетата ориз, всяко от които е по 125 г. Но вие можете да използвате всякакъв друг вид, бланширания ориз би свършил добра работа.
Разбивате яйцата. Овалвате пил. гърди в яйце, след това в брашното, пак в яйце и накрая хубаво ги овалвате в натрошения корнфлейкс. Панираното месо се мята в сгорещено олио и се пържи до позлатяване. 

Можете да си приготвите и този вкусен сос:

2 с.л. кетчуп
2 с.л. соев сос
1 с.л. сос Уорчестър
щипка червен и черен пипер на вкус, аз добавих и малко лют пипер

По оригинална рецепта, трябва всички продукти да се сложат в тенджера и да се изчака да заврат, но аз просто ги смесих. 
Сервирате готовото месо върху ориза и поръсвате със соса. Това е! :-)




2 коментара:

  1. Прекрасно! Само бих избегнала пърженето. ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, спокойно може да се замени с печене на фурна :-) Става също толкова вкусно.
      Хубави почивни дни!

      Изтриване