Търсене в този блог

сряда, 5 август 2015 г.

Предизвикателство през август - ден пети

Ех, докарах го и до петия ден.
Днес не ми беше особено ден, нещата не вървяха както трябва. И все пак, реших че е перфектен да се подложа на "кулинарна терапия", за подобряване на настроението. И ето какво измайсторих.

Свински пържолки, по шефска рецепта.


Чудите се къде са пържолите нали? Намират се зад вкусната, запечена коричка на сметаната и кашкавала.

Необходими продукти за 4 порции:


4 свински карета
2 глави лук
1 червен пипер
4 моркова
200 заквасена сметана
200 мл готварска сметана
200 г настърган кашкавал
сол, черен пипер на вкус


Лукът, пиперът и морковите се нарязват на кръгчета.
Аз допуснах грешката да сложа и тиквички. Вие не го правете! Разводниха ужасно много ястието.
Запържете първо лука в малко мазнина, извадете го и го оставете настрана. След това в същия тиган, запържете за кратко свинските карета. И тях извадете и оставете настрана. Накрая изпържете останалите зеленчуци.
Готовите зеленчуци нареждате в малка тавичка за печене. Отгоре тях поставяте свинските пържоли и върху тях изпържения лук. Овкусете всичко с черен пипер и подправки по желание.
В купа смесвате сметаната, заквасената сметана и настъргания кашкавал. Хубаво обърквате и изливате върху пържолите и зеленчуците. Пече се на 200 градуса за около 1 час.


Ако изключим разводнените тиквички, а дори и с тях, се получи вълшебно вкусно ястие!
Месото е крехко, сметаните и сиренето са се слели страхотно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар