Търсене в този блог

събота, 2 февруари 2013 г.

Кошнички с яйца



Това е една много семпла, вкусна и ефектна рецепта. Може да послужи както за закуска, така и за обяд, предястие или лека вечеря. Идеална е да впечатли изненадващи гости. Не са нужни много продукти и кой знае какви кулинарни умения. Необходимо ви е желание и форма за мъфини. Ето какво ви е необходимо още:

за 6 порции:
2-3 листа кори за баница
6 яйца
100-150 г сирене
шепа сушени доматчета
1 глава лук
1-2 с.л. зехтин
риган
черен пипер
лют пипер

 Всяка кора се намазнява по малко със зехтин и се сгъва на две. Разрязва се на 2 или 3 квадрата.    Формите за мъфини леко се намазват със зехтин. Поставя се квадрат от корите за баница и се оформя като кошничка. На дъното на всяка кошничка се слага сирене и няколко сушени доматчета. Лукът се нарязва на ситно и се разпределя по малко във всяка кошничка. Може да замените сушените доматчета с маслини, а лука с чесън. Възможни са различни вариации.
Овкусявате с ригана, черния пипер и лютия пипер. Счупвате по едно яйце. Печете за около 20 минути (може и по-малко). По желание можете да украсите със ситно нарязани пера от зелен лук или с друга свежа зелена подправка. Става много апетитно и бързо ястие.Може да се експериментира много - да добавите или махнете някой продукт, различни подправки и  получавате различни кошнички всеки път. Дори и вариант като десерт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар