Търсене в този блог

вторник, 4 август 2015 г.

Предизвикателство през август - ден трети

Уви, човек колкото и да иска да е безгрешен и последователен, понякога обстоятелствата се явяват пречка.
Вчера нямах интернет и не можах да споделя вечерята за третия ден от Август, но ето сега веднага наваксвам.
Вчера бях малко изморена и лееко подразнена от факта, че липсва интернет и все пак някак си ми дойде музата и спретнах много вкусна салата с кус кус.
Истинския кус кус обаче. Не този, който всички знаем от детските градини, а онзи арабския.

И така ето я и моята импровизирана салата с кус кус.


Необходими продукти:

около 150 г кус кус
3 малки доматчета
половин краставица
шепа рукола
половин глава лук
1 скилидка чесън
половин пиперка
сол
черен пипер
малко лют червен пипер
риган, босилек
зехтин
лимонов сок

1 част кус кус се залива с една част гореща, подослена вода и се оставя настрани, докато кус кусът попие водата и набъбне. Това отнема около 5-10 мин. През това време нарежете доматите, краставицата и пиперката на ситни кубченца. Лукът нарежете на тънки полумесеци. Скилидката чесън счукайте с острието на ножа. Руколата нарежете небрежно. Всичко се смесва в голяма купа. Овкусява се със солта, черния пипер, лютият пипер, ригана, лимоновия сок и зехтина. Обърква се хубаво и се сервира. Можете да използвате номера с малката купичка, за да изглежда по-красиво в чинията. Номерът се състои в това, да намокрите предварително малка купичка с вода, да сложите малко от салатата вътре, да притиснете и след това да захлупите купичката в чинията, като внимателно отнемете купичката.


Получи се много приятна салата, с всички тези свежи вкусове. Лимонът също доста добре допълваше вкусовата комбинация, лютият пипер и чесънът внасяха пикантност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар